Bosch-werkplaatsradio – Gereedschap in actie

Als u op het werk naar de radio luistert, gaat uw dag vaak wat sneller voorbij. Dus als je de kans hebt, moet je radio presteren. Het moet robuust zijn, gemakkelijk te vervoeren, een goede geluidskwaliteit hebben en soms wil je dat het luid is. Ik ben meestal tevreden en vaak onder de indruk van Bosch gereedschappen, dus mijn verwachtingen waren vrij hoog voor deze compacte Bosch Jobsite Radio (Model GPB18V-2CN). Laten we eens kijken of het net zo indrukwekkend is als hun andere producten.

Overzicht Bosch Jobsite Radio

Ze noemen dit een jobsite “radio” omdat het toch een radio is. Ik denk echter dat meer van ons deze als luidspreker gebruiken om geluid van onze telefoons, mp3-spelers, enz. te verzenden, en het feit dat deze een AM/FM-tuner heeft, is slechts een bonus. Dus voor deze recensie ga ik het een “radio” noemen, maar het grootste deel van mijn recensie gebruikt het als een Bluetooth-verbonden luidspreker.

Ik heb de handleiding doorgelezen om meer te weten te komen over alle functies die deze radio te bieden heeft, en daarna heb ik ze allemaal uitgeprobeerd. Waar ik mee wegkwam, is dat ik bij het gebruik van deze radio op het werk niet zo vaak naar mijn telefoon hoef te grijpen. Wanneer verbonden via Bluetooth, kunt u het volume aanpassen, nummerselectie stoppen/wijzigen, de tijd controleren en een telefoontje beantwoorden, allemaal via de bedieningselementen van de radio. Als u een uitgaand gesprek wilt voeren, hoeft u alleen maar te bellen vanaf uw telefoon en vervolgens kunt u uw telefoon in uw zak stoppen en handsfree een gesprek voeren.

Functies van Bosch Jobsite Radio

Bosch-werkplaatsradio

Deze compacte Bosch Jobsite Radio is 13,7″ x 6,1″ x 6,1″ en weegt 5,5 lbs.; 6,8 pond. met de batterij. De royale zeshoekige handgrepen aan elk uiteinde maken het gemakkelijk vast te pakken en te dragen. De gevormde plastic behuizing lijkt duurzaam; de algehele constructie heeft een IP54-classificatie.

Er zijn twee stroombronopties: door een Bosch 18V-batterij te gebruiken, kunt u draadloos werken. Of u kunt het meegeleverde 120V AC/DC-netsnoer gebruiken. U kunt ook uw telefoon of andere USB-apparaten opladen via deze radio (USB-kabel niet meegeleverd).

Twee kanten van de radio hebben “voetjes”. De voetjes aan de onderkant of onderkant hebben een rubberen punt, waardoor ze een beetje slipvast zijn. Met de voetjes aan de kant van het bedieningspaneel kunt u de radio met de voorkant naar beneden plaatsen zonder de twee knoppen van het bedieningspaneel te beschadigen. De radio moet met de voorkant naar beneden worden geplaatst om het batterijklepje te openen, wat ik een beetje onhandig vond.

Bosch-werkplaatsradio

Wanneer de modus “Bellen” is ingesteld op “AAN”, kunt u uw telefoongesprekken handsfree voeren. Inkomende oproepen kunnen worden beantwoord door op de knop “doorsturen” boven het groene telefoonpictogram te drukken. Gesprekken kunnen worden beëindigd door op de “terug”-knop net boven het rode telefoonpictogram te drukken.

De klok wordt altijd weergegeven, zodat u de tijd in één oogopslag kunt zien. Er is een meegeleverde 3V-knoopcelbatterij voor de klok, zodat u deze niet elke keer hoeft te resetten als u de radio gebruikt. Het LCD-scherm aan de voorkant licht op wanneer u actief met de bedieningselementen werkt en na een paar seconden van inactiviteit wordt het scherm donker. De menu-informatie wordt nog steeds weergegeven, maar is alleen van een afstand niet zo gemakkelijk af te lezen. Ik had graag de optie gehad om het scherm verlicht te houden, vooral tijdens het gebruik van het netsnoer. Maar het is vermeldenswaard dat wanneer u een telefoongesprek plaatst of ontvangt, het scherm automatisch oplicht.

Bosch-werkplaatsradio

Zoals ik al eerder zei, heeft deze een AM/FM-tuner. De antenne kan worden opgetild en gedraaid om de beste ontvangst te vinden. Zoals bij de meeste radio’s kwamen de AM-zenders goed binnen, maar het was moeilijk om vanuit ons bakstenen gebouw goede ontvangst te krijgen voor alle FM-zenders. Zoals verwacht was de ontvangst buiten wat beter. Er zijn acht FM-presets en vier AM-presets. U kunt de voorkeuzezenders zelf selecteren of u kunt de functie “Autosource” gebruiken. Bosch legt deze functie als volgt uit: “…, de radio scant de actieve band (AM, FM1 of FM2) en slaat de vier sterkste zenders op de voorkeuzetoetsen “1”, “2”, “3” en “4” op die band op . Dit is vooral handig als je naar een nieuw gebied reist.” We hebben het geprobeerd en het werkte zoals bedoeld.

Bosch-werkplaatsradio

De Bosch Jobsite Radio maakt gebruik van Bluetooth 5.0. Voor degenen onder u die niet bekend zijn met Bluetooth 5.0, wordt het als volgt beschreven: “Bluetooth 5.0-ondersteunde apparaten kunnen gegevens tot 2 Mbps overbrengen, wat twee keer zo snel is als Bluetooth 4.2.” Volgens Bosch kunt u met Bluetooth 5.0 ook streamen vanaf uw apparaat naar de radio tot op 30 meter afstand. Om dit te testen verbond ik mijn telefoon via Bluetooth en liep weg van de luidspreker. Ik bereikte iets meer dan 100 ft voordat het signaal begon te breken. Dit was met de telefoon in mijn hand en altijd in een directe lijn naar de spreker, niet in mijn zak of achter me. Ik stopte toen mijn telefoon in mijn achterzak, nog steeds met mijn gezicht naar de luidspreker, en vrijwel het signaal verloren. Het kreeg pas weer een goede verbinding toen ik binnen 30 ft was.

Een extra functie van deze radio en onderdeel van de Bluetooth 5.0-technologie is de mogelijkheid om met twee van deze luidsprekers een “True Wireless Stereo (TWS)” te creëren. Je koppelt ze tegelijkertijd (alleen beschikbaar wanneer Bluetooth een actieve bron is), maakt van de ene unit een linkerluidspreker en de tweede een rechterluidspreker voor een breder stereogeluidsveld.

De AUX IN, USB-poort en 18V DC-aansluiting bevinden zich onder deze waterdichte rubberen klep. U kunt deze klep echter niet sluiten als een van deze wordt gebruikt, dus alle ongebruikte/open poorten zijn zichtbaar en onbeschermd. Ik geef niet om deze configuratie, maar het komt vrij vaak voor. De radio wordt geleverd met een 6″ aux-kabel. Er is geen speciale opbergruimte voor dit snoer wanneer het niet in gebruik is. Ik zou hem waarschijnlijk in het batterijcompartiment bewaren.

Er zijn twee naar voren gerichte “high-performance” luidsprekers aan de kant van het bedieningspaneel. De basluidsprekers bevinden zich aan de onderkant of onderkant van de radio. En Bosch prijst dat deze radio een “verbeterde basweergave” heeft. Het totale vermogen zou 15 W zijn, maar daar ben ik niet zo zeker van (hierover hieronder meer). De radio heeft een zeer eenvoudige equalizer met bas- en treble-instellingen van 1 tot 5.

U kunt de radio op zijn onderste pootjes plaatsen (basluidsprekers naar beneden gericht), rechtopstaand of hangend aan de geïntegreerde haak. Het was het luidst bij rechtop zitten of hangen. Om het MAX-volume te bereiken, hebt u uw telefoonvolume op MAX nodig en vervolgens de radio op de MAX-instelling van 30. Maar ik moet dit zeggen, wanneer het op MAX-volume staat op zowel uw telefoon als op de radio, is het gewoon NIET heel luid. Ik bedoel, mijn 16 W JBL FLIP 4 is bijna twee keer zo luid. Om er zeker van te zijn dat ik niets miste, vergeleek ik de geluidsuitvoer met beide stroombronnen, dan Bluetooth vs. AUX IN, en ook Bluetooth vs. AM/FM-ontvangst. Geen van deze opties bood een significante volumestijging.

Aan het ene uiteinde bevindt zich een handige, geïntegreerde ophanghaak die kan worden opgeborgen wanneer deze niet in gebruik is.

Bosch Jobsite Radio Performance

Deze radio heeft veel functies die hem tot een geweldige werkradio kunnen maken, met name de handsfree telefoonoptie en het 100 ft. Bluetooth-bereik. Ik hou van zijn grootte en gevoel en dat hij plat kan zitten, rechtop kan staan ​​of aan zijn haak kan worden opgehangen. De hybride stroomflexibiliteit en de USB-oplaadpoort zijn beide erg handig om te hebben. En met een IP 54-classificatie zou ik me onder de meeste omstandigheden veilig voelen. Ik wou dat het luider was.

Bosch Jobsite Radio Laatste gedachten

Zoals ik aan het begin van dit artikel al zei, willen we dat een bouwradio robuust is, gemakkelijk te vervoeren, een goede geluidskwaliteit heeft en soms willen we dat hij luid is. Ik ben altijd behoorlijk onder de indruk geweest van Bosch-gereedschappen, dus zou ik deze Bosch-werfradio als een goede keuze beschouwen? De IP54-classificatie is meer dan voldoende, de algehele constructie lijkt duurzaam en de handgrepen zijn gemakkelijk vast te pakken, zelfs met handschoenen aan. De geluidskwaliteit is behoorlijk en het Bluetooth-bereik van 30 meter is ruim boven het gemiddelde. Het kan bijna volledig telefoonvrij worden bediend, en de handsfree-telefoonoptie is een echte bonus. Dat gezegd hebbende, het is gewoon niet luid genoeg, en dat kan voor sommige mensen een dealbreaker zijn.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Vakgaragehenh
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart