EGO Nexus Zonnepaneel Oplader – Tools In Action

“Toen EGO op de markt kwam, veranderden ze de manier waarop consumenten naar batterijgevoede OPE keken. Ze ontwierpen kwaliteitsproducten die geweldig werkten en ontwierpen ze rond een geweldig batterijplatform.” Dat citaat vat samen waarom we van EGO hielden toen ze voor het eerst op de markt kwamen, en waarom we blijven waarderen hoe EGO een innovatieve marktleider blijft in de batterij-aangedreven OPE-markt. We waren dan ook zeer geïnteresseerd en niet al te verrast toen EGO de EGO Nexus Solar Panel Charger introduceerde voor hun EGO Nexus Power Station.

Aangezien ik de EGO Nexus Power Station al bezit en een EGO-fan ben, wilde ik weten of deze zonnelader voldoet aan mijn verwachtingen van EGO-producten en vooral, hoe goed werkt het?

EGO Nexus Zonnepaneel Oplader – Informatie

Het zonnepaneel wordt apart verkocht. Hier zijn de details van het aanbevolen zonnepaneel dat we hebben gebruikt.

  • Naam – Renogy 100 Watt 12 Volt monokristallijn zonnepaneel
  • Model – RNG-100D-SS-US
  • Prijs – $98
  • Waar te kopenAmazone

EGO Nexus Zonnepaneel Oplader Functies

Ego Nexus Zonnepaneel Oplader

De EGO Nexus Solar Panel Charger is de enige zonnelader die is goedgekeurd voor gebruik met de EGO Nexus Power Station.

Ego Nexus Zonnepaneel Oplader

De oplader wordt geleverd met een 48″ MC4-snoer om op het zonnepaneel aan te sluiten (apart verkrijgbaar).

Om de zonnelader te gebruiken, verwijdert u eerst de power brick en maakt u vervolgens de zonnelader vast. De zonnelader wordt aan het ene uiteinde aangesloten op het elektriciteitsstation met hetzelfde snoer dat wordt gebruikt voor de voedingssteen, en vervolgens op het zonnepaneel met de MC4-connectorkabel aan het andere uiteinde van de oplader.

EGO Nexus Solar Panel Charger past in de ruimte van de power brick converter. Als meerdere batterijen worden opgeladen, worden de batterijen in volgorde opgeladen, niet tegelijkertijd. Met andere woorden, batterijen worden één voor één opgeladen. Als elke batterij volledig is opgeladen, wordt de volgende batterij opgeladen. Hierdoor kunt u indien nodig batterijen “hot swappen”.

De EGO Zonnepaneel lader sluit je aan op de zonnepanelen met de meegeleverde MC4 aansluitkabel. Een zonnepaneel van 100 W produceert meestal ongeveer 75 W max, ruim onder de maximale ingang van 180 W die voor de oplader is toegestaan. Dus als u twee zonnepanelen wilt aansluiten voor sneller opladen, moet u Y Branch-connectoren zoals deze aanschaffen op Amazone.

We gebruikten Renogy 100 Watt 12 Volt Monokristallijn zonnepaneel. Het andere aanbevolen zonnepaneel dat we vonden was: Grapesolar GS-Star-100 zonnepaneel. Tijdens het opladen van je accu’s moet je proberen de krachtcentrale en oplader zoveel mogelijk in de schaduw te houden. Je zult dus goed moeten nadenken over de plaatsing. U wilt dat uw zonnepanelen in het beste directe zonlicht staan, maar uw oplader en elektriciteitscentrale moeten in de schaduw staan. Sommige gebruikers zijn zelfs zo ver gegaan dat ze schaduwboxen hebben gemaakt om hun elektriciteitscentrales te beschermen tijdens het laadproces.

De invoer van de EGO Nexus Solar Panel Charger kan worden gecontroleerd op het display van de energiecentrale.

Indrukken

Ik denk dat de verscheidenheid aan situaties waarin ik een stroombron zoals de EGO Nexus Power Station zou kunnen willen of nodig hebben, eindeloos is. Ik praat hierover in mijn recensie (zie link hierboven). En nu de batterijen kunnen opladen met behulp van zonne-energie, maakt deze krachtcentrale alleen maar veelzijdiger. Er zijn echter een paar teleurstellende functies die ik moet noemen. Ik had graag een maximaal opgenomen vermogen gezien dat hoger was dan de toegestane 180W. Sommige zonnepanelen op de markt produceren een vermogen dat dat ruim kan overschrijden, en in dat tempo duurt het opladen van vier batterijen enkele uren. En pass-through power tijdens het opladen is geen optie. Met andere woorden, u kunt de krachtcentrale niet gebruiken terwijl deze aan het opladen is. Dat gezegd hebbende, denk ik nog steeds dat dit een geweldig accessoire is voor de EGO Nexus Power Station-gebruiker.

Laatste gedachten

Omvormers op batterijen bieden vrijwel onbeperkte mogelijkheden om stroom te hebben waar en wanneer u het nodig hebt. U kunt uw broodnodige apparaten van stroom voorzien wanneer u geen AC-stroombron heeft en liever geen benzine gebruikt. Maar batterijen gaan niet eeuwig mee, dus met de extra optie om je batterijen op te laden met zonne-energie is er veel meer mogelijk. Dus voor degenen onder u die hebben geïnvesteerd in de EGO Nexus Power Station, is dit een geweldig extra accessoire. En voor degenen onder u die overwegen een batterijgevoede stroombron aan te schaffen, met de optie voor opladen via zonne-energie, heeft de EGO Nexus zonnepaneeloplader zojuist de EGO Nexus Portable Power Station gemaakt die u zeker moet overwegen.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Vakgaragehenh
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart